Cultuur, sport en vrije tijd

Zwembad

Groen staat gekend voor zijn goede dossierkennis. Met Groen in de gemeenteraad worden dossier grondig bekeken. Enige grondige voorbereiding en onderzoek zou de gebreken misschien al eerder aan het licht gebracht hebben. Nu lijkt het een beetje dweilen met de kraan open. Er moet dan ook bekeken worden in welke staat het bad nu is. Is het haalbaar om dit nog te laten in zijn huidige staat? Het zwembad voor een lange periode sluiten en binnen een paar jaar opnieuw omdat er nog herstellingen moeten gedaan worden, is zeker geen goede zaak. Nu lijkt het alsof er een pleister op de wonde gelegd wordt, maar de wonde niet grondig gekuist werd.

 

Creatieve ruimtes, zoals repetitieruimtes, ateliers of kunstscholen

Jongeren moeten meer de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Al gemeente moeten we die kans geven door ruimtes ter beschikking te stellen waar men kan repeteren, naar hartenlust kunst beoefenen.

Uit-pas

De Uitpas wordt in verschillende steden en gemeenten al gebruikt. De pas is een spaar -en voordeel kaart voor elke inwoner. Punten die gespaard worden door deel te nemen aan evenementen in de gemeente kunnen nadien ook weer ingeruild worden voor extra voordelen, zoals korting tijdens een optreden, gratis zwembadbezoek etc. Wie het financieel moeilijk heeft krijgt bij vertoon van de kaart meteen een kansen korting. De UIT-pas kan het culturele leven in onze gemeente nog een boost geven en iedereen toegang geven hiertoe.

Ruimte

Groen wil meer ruimte om te sporten: niet enkel voldoende sportinfrastructuur, maar ook meer groene en open ruimte en veilige wegen om onbekommerd te kunnen wandelen, lopen, fietsen, … Wij willen meer natuur en bos, een toegankelijk stadsbos op fietsafstand van elke Vlaamse stad, en recht op buurtgroen voor iedereen. Landelijke wegen, jaagpaden, natuur, bos en parken zijn het terrein bij uitstek voor zachte recreatie als lopen, wandelen of fietsen.