Veerle Vanhouteghem

Secretaris

Een “gelukkig leven” leiden, daar droomt iedereen van. Dat is wat ik wil voor elke Gistelenaar! Samen met Groen wil ik werken aan een bestuur dat oog heeft voor:

 

- het klimaat : een betere luchtkwaliteit door meer groen, bomen en minder auto’s. Een proper, verzorgd en veilig Gistel met aangepaste infrastructuur.

- jongeren : begeleiding op maat en waar nodig, zodat elke jongere een toffe job kan vinden en hier een fijn gezin kan uitbouwen.

- ouderen, senioren : begeleiding om mee te blijven in de maatschappij, zodat zij niet vereenzamen en verarmen.

 

Als moeder van twee studenten word ik dagelijks geconfronteerd met de snelle evolutie. Onze maatschappij gaat vooruit zoals een hogesnelheidstrein, waarin niet iedereen het geluk heeft om mee te kunnen.

Als bankbediende ervaar ik dagelijks de noden van jong en oud en alle lagen van onze bevolking. Er zijn nog altijd mensen zonder internetervaring. Zij hebben niet altijd dezelfde middelen om deel te nemen aan het dagelijks leven.

Ik vind het belangrijk dat we deze groepen samen met andere Gistelenaars detecteren en op weg helpen. Dat we elkaar sensibiliseren om meer aandacht te hebben voor elkaar, de natuur en zo veel andere dingen.

Te voet of met de fiets in Gistel, pas dan vallen kleine dingen op.

 

SOMS HEB IK HET GEVOEL DAT MENSEN UIT HET OOG VERLIEZEN WAT ECHT BELANGRIJK IS IN HET LEVEN : FAMILIE, VRIENDEN, TIJD VOOR JEZELF EN VOOR ANDEREN, GEZOND LEVEN, BEWEGEN, SPORTEN EN HOBBY’S.

“DOEN WAT JE ECHT GELUKKIG MAAKT”

 

Om dit te kunnen realiseren, zijn er natuurlijk ook de basisbehoeften zoals betaalbaar wonen en betaalbare kinderopvang en een inkomen!

Daar wil ik in Gistel echt voor gaan!